• RSS Feed

Roostergenerator gebruiken (rooster.rug.nl)
  

Roostergenerator gebruiken

Met de roostergenerator (http://rooster.rug.nl) kun je je rooster inzien, ook wanneer je geen gebruik kunt maken van de module My Personal Timetable. Als je een uitwisselingsstudent bent of een docent van de Medische faculteit bent, kun je soms geen gebruikmaken van deze module. Toch is het gebruik van de module vaak handiger, aangezien de module automatisch de cursussen, waar je voor ingeschreven bent, toevoegt. Dit scheelt weer tijd en moeite.

De roostergenerator kan de roosters van verschillende vakken en opleidingen snel en makkelijk combineren. Vervolgens kun je het rooster importeren in je Google Calendar of je Outlook agenda, om zo op de hoogte te blijven van veranderingen.

De nieuwe versie van de roostergenerator ziet er strakker uit en werkt beter op mobile apparaten.

Cursussen zoeken

Wanneer je naar http://rooster.rug.nl gaat, zal per default ‘Cursussen’ geselecteerd zijn. Je kan ook zoeken op faculteit en daarna zoeken naar een cursus door het intypen van de cursusnaam. Vervolgens komt er een lijst tevoorschijn met cursussen die overeenkomen met de gezochte term.

 

 

Selecteer een cursus om het rooster te zien. Om een cursus te verwijderen uit het rooster door op het groene vinkje.  Door op ‘aanpassen’ te klikken, naast de cursusnaam, kun je kiezen welke onderdelen en groepen van de cursus toegevoegd worden aan je schema.

 

Programma’s zoeken

Je kan programma’s zoeken door op “Programmas” te klikken. Je kan ook op faculteit zoeken en daarna de titel van het programma intypen om een overzicht van de overeenkomende programma’s te krijgen.

 

 

Net als met cursussen, kun je een programma van het overzicht selecteren om het rooster van dat programma te genereren. Door op “aanpassen” te klikken kun je bepaalde activiteiten filteren die niet voor jou van toepassing zijn.

 

 

Door te klikken op de Kalender-knop, verander je het overzicht van een lijst naar een schema. Met de knoppen aan beide zijden van de datum, kun je de periodes aanpassen naar eigen voorkeur.

 

Roosters voor medewerkers

Om toegang te krijgen tot je rooster als docent, moet je eerst inloggen.

 

Wanneer je ingelogd bent, krijg je toegang tot je rooster door te klikken op “Docent” en vervolgens je naam in te voeren.

 

 

Rooster op eigen apparaat/applicatie

Na het genereren van je rooster kun je dit rooster toevoegen op een apparaat naar keuze (Android of iPhone) of toevoegen aan een kalenderapplicatie (zoals Google Calendar of Outlook). Op deze manier kun je je rooster zien en op de hoogte blijven van veranderingen in het rooster. N.B. Het is mogelijk dat de volgende stappen meermaals gevolgd moeten worden voor verschillende apparaten en/of applicaties. Om je rooster toe te voegen heb je de iCal-URL van jouw rooster nodig. Klik op de “iCal Export”-knop en selecteer de gewenste types en het bereik. Klik vervolgens op de “kopieer iCal-URL”-knop om de URL te kopiëren naar het klembord.

 

Rooster importeren in Google Calendar

Als student bij de RUG heb je toegang tot Google Calendar via je studentenaccount. Klik op het menu naast 'Other Calendars' en klik op 'Add by URL':

In het menu dat vervolgens verschijnt, plak je de link die je hebt gekopieerd vanuit de roostergenerator. Kies vervolgens voor 'Add Calendar'. Je rooster is nu toegevoegd aan Google Calendar.

Rooster importeren in Outlook

Kopieer de iCal-link zoals hierboven is omschreven. Open Outlook en kies voor 'Open Calendar' in de bovenbalk. Klik vervolgens op 'From Internet':

Plak vervolgens de gekopieerde iCal-link in het venster:

Klik vervolgens op 'OK'. Er verschijnt nu een tweede venster, waar de iCal-link nogmaals geverifieerd kan worden. Kies voor  Yes' om het rooster to te voegen aan Outlook: