• RSS Feed

Respondus

Wat?

Respondus is een programma waarin makkelijk toetsen kunnen worden gemaakt voor gebruik op Nestor. Op de PC's van de universiteit is Respondus standaard geinstalleerd. Via onderstaande stappen kunt u Respondus thuis installeren, zodat u ook thuis toetsen kunt opstellen.

Respondus tabblad

Heeft u nog geen Respondus tabblad in nestor? Neem dan contact op met Nestorsupport. Zonder het Respondus tabblad zal Respondus niet werken.

Thuisgebruik

Wanneer u Respondus thuis wilt gebruiken gaat u naar uwp.rug.nl en logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. U zit dan in de digitale omgeving van de rug en kunt dan gebruikt maken een selectie van de programma's die standaard worden aangeboden op rug-computers. Om toegang te krijgen tot Respondus start u eerst de Workspace Desktop op. Respondus kan vervolgens opgestart worden vanuit het startmenu van de workspace.

Handleidingen

Uitgebreide handleiding
Quick Start Guide
Demo video's (Engels)

Respondus instructions

Toets vanuit Respondus in uw cursus uploaden

Onder de tab Preview & Publish kunt u uw toets publiceren in Nestor. Via Preview kunt u de test eerst bekijken. Als u op Publish to Blackboard klikt kunt u de test in een nestorcursus plaatsen.

Wanneer u klikt op Publish Wizard opent zich het volgende venster:

In principe staat Nestor standaard vermeld als Blackboard Server. In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat de settings van de server nog niet ingesteld zijn. Zie onderstaand plaatje voor de juiste settings.

Wanneer u de toets gaat publishen moet u uw username (pnummer) en wachtwoord opgeven. Hierna volgt er een lijst van cursussen waar u instructor bent. Hier kunt u aangeven of u een test (concrete toets voor studenten) of een pool (verzameling van vragen waaruit u vragen kunt putten voor het maken van een test) wil maken.

Vervolgens kunt u aangeven in welke contentarea de test geplaatst moet worden.